Bölüm Hakkında

Son Güncelleme:
03/04/2019 - 09:38

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü (BES) 1979 yılında Rektörlük'e bağlı bir birim olarak kuruldu. Sağlıklı bir yaşam için zindelik çalışmaları temelinde, araştırma ağırlıklı bir kurgu ile planlanan birim, 1982 yılında Eğitim Fakültesi'ne bağlı bir bölüm olarak faaliyete geçmiştir ve beden eğitimi öğretmeni yetiştirmeye başlamıştır.

Bölümümüz kuruluş amaçlarından birisi olan lisansüstü öğretime ise 1979 yılında Beden Eğitimi Spor ve Rekreasyon Bölümü ismiyle başlamış ve egzersiz fizyolojisi, spor psikolojisi ve rekreasyon başıkları altında yüksek lisans eğitimi vermeye başlamıştır. 2003 yılında da doktora programı açılmıştır. Günümüzde bölümümüz spor yönetimi, engellilerde fiziksel aktivite, motor davranış ve hareket ve spor pedagojisi alanlarında yüksek lisans ve doktora eğitimi vermeye devam etmektedir.